Een email sjabloon is een vooraf opgestelde email. Het voordeel van een e-mailsjablonen is dat wanneer je e-mails wilt gaan versturen vanuit Devuta, je direct een sjabloon kunt selecteren. Dit is zeer handig wanneer jouw organisatie vaak dezelfde e-mails verstuurt  bijvoorbeeld voor offertes, facturen welkomstbericht of andere type gestandaardiseerde emails. Wanneer je een email sjabloon gaat maken, is het ook mogelijk om de vormgeving te bepalen.

E-mail sjabloon toevoegen, verwijderen of bewerken?

1. U klikt in de navigatiebalk op > “alle” en klikt vervolgens onder het kopje “gereedschappen” op > Email templates.
  2. Via de button > “Voeg Email sjabloon toe“, kunt u zelf een e-mail sjabloon opstellen. Als u op een bestaande sjabloon klikt, kunt u deze aanpassen naar uw eigen wensen.
  3. Als u vanuit de lijst weergave in e-mail sjablonen 1 of meerdere sjablonen selecteert, kunt u deze via de knop > “Acties” > verwijderen.

Hoe verstuur ik een e-mail met sjabloon?

Bij het opstellen van een e-mail binnen Devuta, staat er aan de rechterkant een button “E-mailsjabloon selecteren”,
als u daar op klikt verschijnt er een pop-up scherm waar u een vooraf opgestelde sjabloon kunt selecteren om te versturen.