Binnen Devuta kunnen aan producten hoogte en breedte prijslijsten in 1 keer geïmporteerd worden.

Het Excel bestand gereed maken

1. Het document dat geïmplementeerd wordt moet een vastgestelde structuur bevatten. Wij gebruiken “Breedte x hoogte (of uitval)” in centimeters of millimeters. Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld. De bovenste horizontale lijn zijn de maten in breedtes. De meest linkse getallen die verticaal staan zijn de maten in hoogtes of uitvallen.

Let op: Er mogen geen open ruimtes vallen tussen de regels. Dus alle kolommen moeten gevuld zijn. Tevens mag er geen gebruik worden gemaakt van komma’s. Het Devuta systeem leest alleen punten. Vervang deze indien nodig met CTRL + F binnen Excel.

1. Sla de bestanden in Excel op als een CSV-bestand (CSV – gescheiden door lijstscheidingsteken)
  2. Upload de bestanden in Google Drive
  3. Het Devuta systeem leest alleen het CSV-formaat wanneer alle gegevens in Kolom A staan. Tevens moeten de scheidingstekens komma’s zijn. Om alle informatie naar Kolom A te krijgen moet je het bestand openen in Google Drive en vervolgens openen met “Google sheets” of met “kladblok”.
  4. Kopieer de gegevens in het bestand en plak de gegevens in je lokale Excel.
  5. Het Devuta systeem leest alleen scheidingstekens die zijn aangegeven met eenkomma, in het document dat je zojuist in Google Drive hebt geüpload staan de scheidingstekens aangegeven met een puntkomma. Gebruik CTRL + F om de puntkomma te vervangen door enkel een komma. Selecteer “Alles vervangen” om het gehele bestand te wijzigen.

7. Sla het bestand op als een CSV-bestand (CSV – gescheiden door lijstscheidingsteken)

Uploaden in een product binnen Devuta

1. Voor dat een prijslijst met hoogte en breedte geupload kan worden bij een product, moet het product al binnen Devuta zijn aangemaakt. Indien het gewenste product nog niet bestaat in Devuta dien je deze eerst aan te maken.
  2. Open het gewenste product klik op op de knop > ‘Meer‘ en vervolgens op de knop > ‘Import hoogte en breedte’.