Profielen zijn vooral handig wanneer er veel verschillende functies (rollen) bestaan binnen uw organisatie.  U kunt, wanneer u op het tabje “Profielen” klikt, kunt u profielen toevoegen. Binnen een profiel kunt u een beschrijving geven, en instellen welke modules ingezien mogen worden en binnen welke modules gegevens gewijzigd en verwijderd mogen worden.

U kunt bijvoorbeeld profielen maken met enkel rechten voor het inzien, wijzigen en verwijderen van leads en contacten, de agenda, de helpdesk of offertes en facturen. Door bij de instellingen van de rollen de optie te kiezen om rechten over te nemen van een profiel, kunt u eenvoudig en snel rechten toewijzen aan rollen en hoeft u deze niet elke keer handmatig in te voeren.

Hieronder ziet u een overzicht van de instellingen voor een profiel.