Binnen Devuta kunt u verschillende rollen instellen. Deze kunt u vinden door rechts te klikken op “Rollen”. Afhankelijk van uw organisatiestructuur hebt u verschillende managementlagen binnen uw organisatie. Deze kunt u in Devuta instellen. Een voorbeeld van een dergelijke structuur staat in de onderstaande afbeelding. Het bedrijf “Test BV” bestaat uit vier medewerkers: een CEO, een planner, een verkoper en een inkoper. De drie laatstgenoemden staan op hetzelfde managementniveau, en rapporteren aan de CEO.

U kunt voor elke rol instellen welke andere gebruikers gebruikers met deze rol kunnen wijzigen, en bovendien kunt u de rechten voor die rol instellen: welke modules gebruikers met deze rol kunnen inzien, wijzigen en/of verwijderen. Deze rechten kunt u per rol instellen, of kunt u ook de rechten van reeds bestaande profielen overnemen. Dit komt in de volgende sectie aan bod.

De afbeelding hieronder laat zien hoe u de rechten kunt instellen voor een rol, wanneer u kiest om deze manueel in te stellen.

U kunt vervolgens bij “Gebruikers” per gebruiker instellen welke rol deze heeft. Zo kunt u instellen welke modules en welke rechten verschillende medewerkers hebben binnen het programma.