Als u uw e-mailaccount toe wilt voegen aan Devuta, hebt u verschillende gegevens nodig, waaronder het type account, de namen van de inkomende en uitgaande e-mailserver en de SSL- en poortinstellingen. Uw e-mailprovider kan u deze instellingen geven!

Wat is IMAP?

IMAP is een gecentraliseerde e-mailoplossing. Dat betekent dat u op uw computer geen e-mailberichten opslaat maar dat de mailserver deze voor u bewaart. Als uw computer beschadigd of gestolen wordt, bent u geen berichten kwijt. Dit zonder extra instellingen.

Daarnaast ondersteunt IMAP mappen waarin u uw e-mailberichten kunt indelen. Omdat de mappen centraal zijn opgeslagen, zijn wijzigingen direct zichtbaar op alle e-mailclients. Als u bijvoorbeeld via Devuta een bericht heeft verstuurd, staat het bericht ook in Outlook onder de map ‘Verzonden Items’. U heeft dus overal en op elk apparaat dezelfde e-mailberichten en mapindeling.

 

Eigen inkomende mailserver instellen

U klikt op de tab “alle” ( met het blauwe kruis) en klikt onder het kopje “gereedschappen” op “mailbox”. U kiest in het dropdown menu voor de gewenste E-mail provider, en u vult vervolgens de gevraagde gegevens in. Let op dit is alleen inkomende mail. Voor uitgaande mail klik hier.

Je hebt een gesloten Firewall?

Wanneer je een dichte firewall hebt dan zou je deze open moeten zetten. Of je kunt het IP adres van Devuta toestaan in je Firewall.
Voeg het IP adres: 128.204.197.109 toe in je Firewall.
Meer vragen hier over neem contact op met je Provider of je ICT’er. Devuta kan je hier helaas niet in ondersteunen.

 

Geïmporteerde mail-account verwijderen?

klik op Mailbox>  aan de linkerkant op > instellingen en vervolgens op > verwijderen.

 

 

LET: Devuta is niet verantwoordelijk voor de (ver)werking van je inkomende, uitgaande e-mailserver en e-mailadressen. Indien je uitgaande mailserver / inkomende mailserver niet werkt, neem dan contact op met je e-mailprovider of je ICT’er!

Heeft dit artikel je geholpen?

Leave a Reply