Keuzelijst voor het instellen van keuzelijsten biedt je een naadloze manier om alleen de gewenste waarden in de keuzelijstvelden te selecteren.

U moet de afhankelijkheid instellen tussen twee keuzelijstvelden (bron- en doelkeuzelijstvelden).

Door een waarde in het veldkeuzelijstveld te selecteren, hebt u volledige controle over de velden van de doelkeuzelijst.

We zullen bijvoorbeeld een real-time voorbeeld beschouwen. Ik heb twee verschillende velden in de module Contactpersonen. Voetbalteam – bronveld en voetbalspelers – doelveld. Wanneer een waarde is geselecteerd in het veld Voetbalteam, moeten alleen spelers die gerelateerd zijn aan het geselecteerde team worden weergegeven in het veld Football Players. Laten we nu beginnen.

Afhankelijkheid van keuzelijst configureren
Voordat we keuzelijstafhankelijkheid instellen, moeten we de module, het bronveld en het doelveld opgeven. Het hele proces wordt eenvoudig en ongecompliceerd gemaakt.

Volg enkele eenvoudige stappen om de afhankelijkheid van de keuzelijst in te stellen

1. Klik op tandwielpictogram in de rechterbovenhoek
  2. Klik op CRM-instellingen
  3. Klik links op ‘Studio’
  4. Klik op Kieslijstafhankelijkheid instellen. Je kunt op het Pin pictogram ernaast klikken om een snelkoppeling toe te voegen aan de startpagina van uw instellingen
  5. Selecteer een module, bronveld en keuzelijstvelden in de vervolgkeuzelijst.

6. Alle beschikbare waarden in het veld Keuzelijstveld en doelveld worden weergegeven. Je kunt alle bronkeuzelijstwaarden in het kopgedeelte bekijken.

7. Kies nu gewenste waarden onder overeenkomstige bronveldwaarden (koppen).

Opmerking! Blauwe waarden zijn geselecteerd en grijswaarden zijn niet geselecteerd.

8. Klik op

Opmerkingen! Blauwe waarden zijn geselecteerd en grijswaarden zijn niet geselecteerd.

8. Klik op Opslaan

Nadat je de afhankelijkheid van keuzelijsten hebt ingesteld, kunt je een waarde in het bronveld selecteren om alleen overeenkomstige waarden in het doelveld weer te geven. Uit het bovenstaande voorbeeld zouden we bij het selecteren van een specifiek team alleen spelers kunnen zien die dat team vertegenwoordigen.

We hebben keuzelijstafhankelijkheid toegepast op velden in de module Contactpersonen. In de weergave Maken of bewerken van een contactpersoonrecord, selecteren we een waarde in het veld Voetbalteam; als gevolg hiervan worden passende waarden weergegeven in het veld Football Players

Dit geeft je de flexibiliteit om expliciet geschikte waarden te selecteren en elimineert de ruimte voor onjuiste en onjuiste gegevens.