Een sjabloon op inactief / actief zetten betekent eigenlijk of je het sjabloon wilt zien als je wilt printen or niet. De sjabloon bestaat dan nog wel maar is gewoon niet te zien tenzij je naar de PDF maker gaat.

Dit is bijvoorbeeld handig als je je oude sjablonen wilt behouden maar niet meer gebruiken, deze sjablonen kun je dan later weer gebruiken als bijvoorbeeld een backup.

Hoe doe je dit?

1. Druk bovenin op het > Alle icoon.

2. Selecteer > PDF-Maker.

3. Selecteer het betreffende PDF sjabloon.

4. Klik rechts bovenin op > Bewerk.

5. Bovenaan ga naar > Instellingen.

6. Bij status staat dan een keuzevak, selecteer Actief / Inactief naar wens.

7. Druk dan op > Opslaan rechts bovenaan of onderaan de pagina.

8. Als alles goed is gegaan zie je nu in de PDF-maker dat deze sjabloon lichter gekleurt is en dus op inactief staat.