Wat is dupliceren?

Dupliceren is het maken van een copy van een ander sjabloon, alle settings en lay-out van het sjabloon blijft hetzelfde alleen de naam moet worden verandert.

Waarom zou je een duplicatie maken?

Als je druk bezig bent met het veranderen van sjablonen moet je wel zeker zijn dat je niet per ongeluk iets verkeerd doet, want dan ben je waarschijnlijk alles kwijt. Door een duplicatie te maken heb je een soort backup. Stel je maakt bijvoorbeeld een duplicatie van “Offerte Particulier”, je noemt deze duplicatie dan bijvoorbeeld “Offerte Particulier 2” of “Offerte Particulier BACK-UP”. Als je deze dan opslaat krijg je deze dan te zien in de PDF-Maker. Je bent dan vrij om deze aan te passen en je hoeft niet bang te zijn om een fout te maken want als je dat doet verwijder je gewoon je backup en maak je een nieuwe duplicatie van het origineel.

Wat is het verschil tussen dupliceren en bewerken?

Als je op bewerk drukt pas je het originele sjabloon aan

Als je op dupliceren drukt maak je een kopie aan en pas je die aan. Hierdoor blijft het origineel intact.

Hoe maak je een Duplicatie?

• Selecteer het betreffende PDF sjabloon.
  • klik rechts bovenaan op > Dupliceer.
  • Pas de naam links bovenin aan.
  • Druk op > Opslaan rechts bovenaan of rechts onderaan.