Wat is Field Mapping?

Field Mapping is een instelling, met deze instelling kun je zorgen dat velden vanuit een Offerte of Verkooporder automatisch worden meegenomen als je er een Inkooporder / Verkooporder / Factuur van maakt. Hierdoor hoef je niet elke keer de gegevens opnieuw handmatig in te vullen.

Voordat je Field Mapping kunt instellen moet je eerste zorgen dat de waarden binnen de velden gelijk zijn. Dus als je Offerte Onderwerp wilt koppelen aan Factuur Onderwerp dan moeten de keuzes van dit veld gelijk zijn anders werkt het niet. Voor informatie hierover zie Keuzelijst Waardes Aanpassen

Hoe kom je bij Field Mapping en hoe stel ik het in?

• Druk rechts-bovenin op het  icoon en selecteer > Devuta Instellingen.
  • Selecteer van het menu links > Velden Bewerkingsstudio.
  • Je krijgt dan meer opties te zien, uit deze lijst selecteer je de 2e optie, > Velden Koppelen.Je bent nu in de Field Mapping optie.
  • Selecteer in het eerste keuzenveld, First Select Module de module waaruit de velden vandaan moeten komen
  • Selecteer in het tweede keuzenveld, Second Select Module de module waarnaar de velden moeten worden overgenomen
    Dan krijg je allemaal keuzenvelden eronder te zien.
  • Links in het keuzenveld waar nu nog None staat selecteer je het eerste veld.
  • Selecteer dan aan de rechterkant, in het veld dat tegenover staat van het veld dat je net hebt ingevult in naar welk veld het moet worden gekoppeld.
  • Druk dan op > Save om het op te slaan.